۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

تصاویر مغزی دانشگاه تورنتو درباره تاثیر مطالعه بر انسان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از سی ان بی سی، خواندن کتاب تاثیرات باور نکردنی روی ذهن و عملکرد انسان در زندگی فردی و اجتماعی می گذارد فواید فوق العاده‌ای دارد، به زندگی انگیزه می‌دهد و تخیلات را بهبود می‌بخشد. بسیاری از مطالعات گذشته نشان داده‌اند که خواندن اثرات مثبت قوی بر مغز دارد. با تحرک ذهنی، شما می توانید از بیماری زوال عقل و بیماری آلزایمر جلوگیری کنید.
 
مغز یک عضله و مانند دیگر عضلات بدن است، ورزش آن را قوی و سالم نگه می دارد. خواندن کتاب ها یک راه عالی برای تمرین مغز شما است و آن را سالم نگه می‌دارد. هر بار که یک کتاب را میخوانید، باید تنظیمات کتاب، شخصیت ها، زمینه ها، تاریخ ، زیرمجموعه ها و خیلی چیزهای دیگر را به خاطر داشته باشید. همانطور که مغز شما یاد می گیرد تمام اینها را به خاطر بسپارد، حافظه شما بهتر می شود.
 
یکی از آخرین مطالعات و مشاهدات درباره تاثیر مثبت مطالعه روی سلامت روحی روانی مربوط به دانشگاه تورنتو کاناداست که با استفاده از روش عکسبرداری از ساختارهای مغزی موسوم به  ام آر آی کارکردی (fMRI) این تاثیر ثابت شده است.
 
بر اساس یافته‌های دکتر کیت اوتلی استاد تمام دانشگاه تورنتو و همکارانش مطالعه نقش مثبتی روی سلامت روحی روانی افراد و سلامت مغز آنها دارد. تیم تحقیقاتی این دانشگاه در مشاهدات خود از اسکن‌های مغزی نشان دادند که کسانی که عادت به مطالعه دارند دارای کارکردهای بهتری در مغز خود هستند.
 
تصاویر ثبت شده توسط دکتر اوتلی در مجله علوم اعصاب نوروایمیج منتشر شدند. محققان دانشگاه تورنتو بر اساس این تصاویر نتیجه گرفتند که کسانی که مطالعه کتاب را در کارهای روزمره خود قرار می‌دهند دارای ساختارهای مغزی سالم و بهتری هستند.
 
محققان این دانشگاه گفتند: خواندن لغاتی مثل عطر یا قهوه همان تاثیری را روی سلول‌های کورتکس مغز می‌گذارد که قهوه و بوی عطر روی بخش بویایی و چشایی مغز دارد. به عبارتی مغز در خیلی از موارد قادر به تشخیص تخیل و واقعیت نیست و همان تجربه‌ای از بو و مزه خوب را دارد که خواندن کلمات مربوط به آنها دارد.
 
دکتر اوتلی می‌گوید وقتی فردی کتاب مطالعه می‌کند تمام حوادث و چیزهایی که داخل کتاب نوشته شده‌اند در مغز انسان همان تاثیری را دارد که در واقعیت تجربه می‌کند.
 
حتی گفته می‌شود کتاب خوان‌های فعال همیشه نسبت به کسانی که مطالعه ندارند فعالیت‌های خیریه و داوطلبانه بیشتری دارند. مطالعه از ما انسان‌های خوبی می‌سازد که همیشه آماده کمک و یاری به نیازمندان هستند. حتی ثابت شده که مطالعه میزان تکرار جنایت در میان زندانیانی که دوره‌های سوادآموزی را در زندان با موفقیت گذراندند ۳۰ درصد کاهش داده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

نظرات

نظر خود را بنویسید: