یک عکس، یک کتاب/ تأثیر اینستاگرام در مطالعه داستان و رمان
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ایندیپندنت، یکی از کاربران اینستاگرام علاقمند به مطالعه کتاب در پستی نوشته است که بیایید امروز درباره احساساتم درباره مطالعه این کتاب بدانید. کاربر دیگر درباره تجربه هفته گذشته خود از خواندن چند باره رمان گابریل گارسیا مارکز به فالوورهای خود خبر میدهد و کاربر دیگر تصاویر سلفی متعددی از کتابخانه شخصیاش برای مخاطبان به اشتراک گذاشته است. این حال و هوای این روزهای بازار کتاب در دنیای جدید با شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است. پستهای اینستاگرامی مرتبط با کتاب آنقدر زیاد شده است که میتوان عنوان جنبش اینستاگرامی کتاب (Bookstagram) را برای آن انتخاب کرد.
آمارها حاکی از این است که بین محتوای صفحات مربوط به کتاب در اینستاگرام و گرایش کاربران به کتابخوانی رابطه مستقیم وجود دارد. به عقیده روزنامهنگار و خبرنگار ایندیپندنت بازار کتاب معاصر به شدت تحت تاثیر شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام قرار دارد و حتی میتوان گفت نوع مطالعه داستان و رمانها را نیز تعیین کرده است. این روزها اگر کاربران اینستاگرامی از کتابی خوششان بیاید، شانس فروش آن کتاب بالا میرود و این حقیقت را ناشران خوب درک کردهاند و به خاطر همین حتی به طور اختصاصی کاربرانی فعال را برای تبلیغ کتابهای خود استخدام میکنند. اینستاگرام این امکان را برای هر ناشر فراهم میکند که رایگان در این فضا برای خود تبلیغ کنند و خیلی از کتابفروشی ها از این امکان استفاده کردند حداقل به صورت محلهای علاقه مندان به کتاب را به مغازه خود جذب کردند.
کتابفروشی بوکس مجیک در شهر بروکلین به خاطر استفاده از اینستاگرام یکی از فعالترین کتابفروشیهای این شهر شده است. فروشگاه کتاب لست بوک لسآنجلس نیز یکی از خردهفروشانی است که در سال ۲۰۱۱ تاسیس شده ولی حالا به یکی از پربازدیدترین مراکز کتاب در شهر تبدیل شده است چون بیشتر تبلیغاتش را در اینستاگرام متمرکز کرده است.
لینا نورمینگتون یکی از مدیران تبلیغاتی انتشارات پنگوئن قبلاً یک صفحه اینستاگرامی برای انتشارات وینتیج ایجاد کرده بود که موفقیت در این کار باعث ورود به انتشارات پنگوئن شد تا در این انتشارات نیز صفحه مشابهی ایجاد کند. وی میگوید هشتگهای کتاب توسط کاربران کتاب تاثیر زیادی در گرایش مردم به سوی کتاب شده است و حتی میتوان گفت ذائقه مردم نیز در کتابخوانی و انتخاب داستان توسط این هشتگها تعیین میشوند.
حتی خود نویسندههای جوان نیز برای تبلیغ کتاب خود بخشهای جذاب آن را به صورت تصویری در اینستاگرام به اشتراک میگذارند. صفحات اینستاگرام به کاربران اجازه میدهد علاوه بر تصاویر و ویدیوها متنهای خود را نیز درج کنند. چند ماه پیش کتابخانه عمومی شهر نیویورک در پروژهای خلاقانه چند کتاب مشهور مثل آلیس در سرزمین عجایب نوشته لوئیس کارول را در اینستاگرام به اشتراک گذاشت که گزارشها میگوید تا کنون ۴۰هزار کاربر اینستاگرام از طریق صفحه اختصاصی کتابخانه نیویورک این کتاب را مطالعه کردهاند.
اشتراک تصاویری از رمانهای دلخواه به یکی از فعالیتهای اصلی کاربران اینستاگرام تبدیل شده است و تقریباً هیچ کاربری وجود ندارد که حداقل یک مرتبه پستی درباره کتاب خواندن خود در این شبکه منتشر نکرده باشد. باید گفت اینستاگرام در احیای بازار کتاب آمریکا نقش موثری داشته است. حتی موج اینستاگرامی کتاب باعث شده تا تعداد زیاد دیگری از کاربران اینستاگرام برای عقب نماندن از سایرین به کتابفروشی ها مراجعه کرده تا با کتاب ها عکس بگیرند و روی صفحه اینستایشان با هشتگ های مربوط به کتاب به نمایش بگذارند.
ایبنا
نظر خود را بنویسید: